IPA by PangPang 5% - Ölbryggningskit (10 Liter) | 10-liter Ölbr

Meny
IPA by PangPang 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter) i gruppen Shop / 10-liter Ölbryggningskit hos Köksbryggeriet i Roslagen AB (Gaffakit10liter)
IPA by PangPang 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter)
IPA by PangPang 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter)

IPA by PangPang 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter)

1049 SEK / 999 SEK
space
Antal:


Recept i samarbete mellan PangPang Brewery och Köksbryggeriet. PangPang Brewery är det lilla mikrobryggeriet beläget i ett före detta bageri utanför Stockholm i Hökarängen. Ett bryggeri där allt görs utifrån passionen för smak och kvalitet. All öl buteljeras och etiketteras för hand. 

Gaffa är en grå IPA bryggd med bergamottfrukt och earl grey-te. När Fredrik från PangPang Brewery gör öl blir det alltid väldigt speciellt, på ett bra sätt! Det här receptet är vårt allra mest spännande att brygga. Bergamottfrukt ska pressas och juicen ska hällas i vörtkoket. Det ska torrhumlas med Earl Grey te och cesten från frukten, ovanligt och resultatet blir väldigt bra!

OBS! Recepten innehåller inte längre någon Bergamottfrukt pga fruktbrist.
Det Lilla Köksbryggeriets "Gaffa Grey IPA by PangPang Brewery"-kit är ett komplett hembryggningskit som innehåller allt du behöver för att brygga öl. En sats ger dig ungefär 10 liter IPA (cirka 25 stycken 33 cl. flaskor). Bryggmetoden är densamma och lika enkel som med ett vanligt köksbryggeri. Flaskningen är MYCKET ENKEL tack vare tappkran på jäskärlet och en liten genialisk flaskfyllare som gör flaskningen kladdfri och supersmidig! Du behöver alltså inte större än 5-6 liters kastrull för att brygga 10 liter öl.

Gaffa Gray IPA by PangPang Brewery:

Stil: IPA
Alkoholhalt: Ca. 5%
Humle: Mosaic
Malt: Pale Ale, CaraRed, Carafa III, Spraymalt
Doft och smak: Bergamott och Earl Grey te
Svårighetsgrad att brygga: Lätt/medel, kul!
Passar till: Bra för sig själv, lagom till kvällen
För dig som gillar: PangPang breweryKittet innehåller:
1 st. Gaffa Gray IPA by PangPang brewery receptsats (10 liter)
10-liters jäskärl av PET med tappkran
Termometer
Flaskfyllare (transparent rör med svart nippel)
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (de ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Gummihätta
Slang (10 cm. transparent gummislang)
Pipett
Jäsrör

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är cirka 2 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull, tratt, visp, en slev och tomflaskor.

 

Andra köpte även: