Ölbryggning – Saison ölbryggningskit – Den perfekta presenten

Meny
Saison 5% - Ölbryggningskit (4 Liter) i gruppen Våra produkter / 4-liter Ölbryggningskit hos Köksbryggeriet i Roslagen AB (saison_kit)
Saison 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)

Saison 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)

799 SEK / 749 SEK
space
Antal:


Det Lilla Köksbryggeriets Demokraison! Saison-kit är ett komplett hembryggningskit som innehåller allt du behöver för att brygga öl. En sats ger dig ungefär 4 liter saisonöl (cirka 10-12 stycken 33 cl. flaskor).

Det var dags att ta fram ett nytt recept. Denna gång bad vi våra kunder via facebook komma på vilken typ av öl vi skulle göra. Resultatet blev (till vår stora belåtenhet) en saison kryddad med citronmeliss. Även namnförslag skickades in och inte helt osökt så vann Demokraison!

Det sägs att stilen saison bryggdes av råvaror som för tillfället fanns tillgängliga vid de vallonska bondgårdarna sent på hösten, lite av det som fanns kvar när allt annat hade sålts. Ölen bryggdes under den kalla årstiden och var meningen att det skulle serveras till de som sen skulle jobba på fälten och bondgårdarna som matdryck. Eftersom ölet då skulle hålla lång tid humlade man rejält, vilket skulle ha en viss konserveringseffekt. Det har även vi gjort i det här receptet, denna gång med Centennial från USA, en fruktig och fräsch humle. Utöver Centennial så smakar vår Saison självklart citronmelliss som det kryddas med i vörtkoket och även torrhumlas med.


Demokraison! Saison Citronmeliss:Stil: Saison
Alkoholhalt: ca. 4,5%
Humle: Centennial
Malt: Pale Ale malt.
Doft och smak: Arom från citronmelissen. Åt det kryddiga hållet med en frisk känsla.
Svårighetsgrad att brygga: Rätt lätt (Extraktbryggning + torrhumling)
Passar till: Sommaröl och stödöl medan du förbereder grillmaten.
För dig som gillar: Saison rent generellt. Det här är en typiskt Saison – fräsch, lätt och åt det örtiga hållet.

Såhär brygger du:Såhär tappar du din öl på flaska:


Obs. varje recept är unikt, se alla instruktionerna här --->

Kittet innehåller:
1 st. Demokraison! Saison receptsats (4 liter)
5-liters jäskärl av glas
Termometer
Hävert
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (de ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Silikonpropp
Jäsrör

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är cirka 2 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull, tratt, visp, en slev och tomflaskor.

Andra köpte även: