100W Nya Carnegiebryggeriet - Ölbryggningskit (4 Liter) | 4-lit
Meny
Sök produkt

100W IPA, Nya Carnegiebryggeriet - Bryggkit (4 Liter)100W IPA, Nya Carnegiebryggeriet - Bryggkit (4 Liter)100W IPA, Nya Carnegiebryggeriet - Bryggkit (4 Liter)100W IPA, Nya Carnegiebryggeriet - Bryggkit (4 Liter)

100W IPA, Nya Carnegiebryggeriet - Bryggkit (4 Liter)

799 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr
100W IPA - En (IPA)hyllning till gamla Luma fabriken i Hammarby sjöstad. När Carnegiebryggeriet skulle brygga sin 100:ade öl blev det något de inte tidigare hade bryggt, nämligen en IPA. Namnet anspelar på platsen där ölet bryggs i de gamla kvarteren där Luma tillverkade glödlampor. 

Trots att det var första gången Nya Carnegiebryggeriet bryggde en IPA blev det snabbt en klassiker. Ölet har funnits i Systembolagets standardsortiment ett bra tag nu. 100W är en perfekt torr och ljus IPA, med tydliga toner av grapefrukt och citron. Smaken bärs upp med inslag av krusbär och blåbär.  

Obs. varje recept är unikt, se instruktionerna här

6%Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad

Stil: India Pale Ale (IPA)
Humle: Amarillo, Citra och Mosaic
Malt: CaraPils. 
Färg: Ljusgul
Doft och smak: Aromatisk och citrusaktig med inslag av krusbär, gula citroner, mogen grapefrukt och lite passionsfrukt och tallskog.
Passar till: Serveras vid 10-12°C till rätter av lamm- eller nötkött eller som sällskapsdryck. 
För dig som gillar: Nya Carnegiebryggeriet

Kittet innehåller:
1 st. 100W Nya Carnegiebryggeriet receptsats 4 liter
5-liters jäskärl av glas
Termometer
Hävert
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (de ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Silikonpropp
Jäsrör

(Ett ölbryggningskit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6-12 månader.)


Det Lilla Köksbryggeriet

Orginalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggningskitet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga din egen öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 20.000 nöjda kunder. Enklare och godare blir det inte. Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som Sveriges mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill ha det bekvämt. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Tappa öl på flaska, se film:Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X