Col'd IPA! Cold IPA - Receptsats (4 liter) I Det Lilla Köksbryggeriet

🐆 Snabba leveranser 1-3 dgr

Meny
Sök produkt

NYHET!

Col d'IPA! Cold IPA - Receptsats (4 liter)

279 SEK
✓ Snabb kundtjänst  ✓ Snabba leveranser  ✓ Hemleverans
Krispigt, humligt och rent! Det här ölet är lika humlig och fruktig som en West Coast IPA men krispig och skarp som en lager. Cold IPA togs fram av bryggare på USAs västkust som ville framhäva just humlesmaken. Istället för att bygga en tung maltnota har vi toppat med ris för att skapa en härlig munkänsla. Men det riktiga tricket är att vi använder en lagerjäst. Jäs ölet så kallt som möjligt. Men det behöver absolut inte gå ned till under 10 grader, utan 14-18 grader går aldelles utmärkt. 

“It’s going to be super crushable, super crispy, but stronger than lagers” som upphovsmakaren bakom Cold IPA beskriver det.

Om ölet:

Stil: Cold IPA
Alkoholhalt: 5,5%
Svårighetsgrad: Enkel
Humle: Citra
Malt: Rice flakes
Färg: Klar
Doft och smak: Citrusfrukt och friskt.
Passar till: Fisk- och skaldjursrätter som kräver en friskare och skarpare dryck, men även god att dricka helt utan mat.
För dig som gillar: Humliga öl men samtidigt det krispiga i en lager

Receptsatsen innehåller:

  • Torkad malt och krossad malt
  • Humlepellets
  • Jäst
  • Kapsyler

Glöm ej att komplettera med desinfektionsvätska

Instruktioner+


Varje recept är unikt och det är viktigt att följa instruktionerna noga för just ditt recept. Instruktion för just detta recept hittar du här!

Så brygger du+

Livsmedelsinformation+


Innehållsförteckning: RIS, humle, jäst

Förvaring: Jäst och humle förvaras bäst vid högst + 4 °C. Malt förvaras torrt och svalt.


Hållbarhet minst 3 månader. Se förpackning för bäst-före-datum.

Om Det Lilla Köksbryggeriet+


Originalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggarkittet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga ditt eget öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 40.000 nöjda kunder. Enklare, godare och roligare blir det inte! Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som sveriges bästa mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill börja brygga öl. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


X