Colombia Decaf 250 gr. - Johan & Nyström (hela bönor) | |
🚚  NYHET! Hemleverans!
Meny
Sök produkt

Colombia Decaf 250 gr. - Hela bönor

139 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr
Kaffe utan koffein! Colombia Decaf är ett kaffe med en fin frisk sötma, medelfyllighet och en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar.. Med all säkerhet det godaste koffeinfria kaffe du någonsin druckit.

Hur blir kaffet koffeinfritt? Jo, råkaffet läggs i en vätska bestående av vatten och Etylacetat, även kallat "estrar" som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetatet binder och extraherar koffeinet ur kaffet. När koffeinet är borta, tas vätskan bort och kaffet ångas en gång till mycket varsamt för att ta bort det överflödiga etylacetatet.

Utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur samt även smak och arom.
Johan & Nyström, något så unikt som ett svenskt rosteri, beslutade sig för att gå en helt annan väg med sitt nystartade kafferosteri för 12 år sen. De ville riva de gamla dekreten om farfars hemliga recept på kaffeblandningar. Enligt Johan & Nyström bara ett sätt att dölja vilka kaffen man använder, och för att kunna byta ut dem när man hittar billigare kaffen. Idag är Johan & Nyström en kvalitetsgarant för svenska kaffeälskare

Johan & Nyström är byggt på samarbeten med kaffeodlare som odlar kaffe med full respekt och i harmoni med miljön och omgivningen. Ett ärligare sätt att köpa kaffe där de försäkrar sig om att bonden får betalt efter ansträngning och kvalitet. Utan mellanhänder. 

Produkten innehåller: 250g - Hela bönor


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X