Julöl 2019, A Merry Mandarin Christmas - Ölbryggningskit 10-lit
Meny
Sök produkt

Julöl 2019, Mandarin Christmas - Bryggkit 10-literJulöl 2019, Mandarin Christmas - Bryggkit 10-liter

Julöl 2019, Mandarin Christmas - Bryggkit 10-liter

999 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans inom 1-3 dagar  ✓ Snabb kundtjänst
A Merry Mandarine Christmas! Var lite extra märkvärdig på julafton med ett alldeles eget julöl på julbordet!

Den här gången har vi satt ihop ett otroligt juligt litet mästerverk. En ale som går åt det brittiska hållet, lite mustigare, lagom mörk i färgen, tjockt skum och med ett friskt avslut tack vare citrusfrukten.

I receptet ingår krossad malt som går åt det lite rödare hållet, vetemalt för att bygga ett tjockare skum och klassisk brittisk humle i form av East Kent Golding.

För att addera den juligaste av julkänsla (valfritt) på ölet tillsätter du saften från mandarin/clementin/satsumas under jäsningen. Välj den sort du gillar bäst! Juligare än så här blir det inte år 2019!


5 %Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad

Stil: Brittisk ale
Humle: East Kent Golding
Malt: CaraAroma, vetemalt och spraymalt
Färg: Bärnsten
Doft och smak: Maltbetonad, karamellig, med frisk smak av citrus
Passar till: Julbordet
För dig som gillar: Julöl och en mysig känsla överlag

Kittet innehåller:
1 st. Julöl, 2019, A Merry Mandarin Christmas 10 liter receptsats
10-liters jäskärl av PET med tappkran
Termometer
Flaskfyllare (transparent rör med svart nippel)
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Gummihätta
Slang (3-10 cm. transparent silikonslang)
Jäsrör

(Ett ölbryggningskit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6-12 månader.)


Det Lilla Köksbryggeriet

Orginalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggningskitet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga din egen öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 20.000 nöjda kunder. Enklare och godare blir det inte. Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som Sveriges mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill ha det bekvämt. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Brygga öl, se film:Tappa öl på flaska, se film:


Obs. varje recept är unikt, se instruktionerna här

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X