Julöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter) | 4-liter Ölbryggningskit
Julöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)Julöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)

Julöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)

779 SEK
  • ✓ Fria returer
  • ✓ Leverans inom 1-3 dgr
  • ✓ Billig frakt
Bli drottning/kung av jul genom att bidra med det märkvärdigaste till årets julbord – ett köksbryggt välsmakande julöl!

Julölen anno 2018 är en mörk lager, sparsamt och precis lagom kryddat med prima svensk(!) humle. Receptet innehåller även rostat korn vilket ger den en mörk färg och en rund smak. MEN, det blir ingen julöl utan julkryddor. Vi har packat tepåsar med årets blandning av goda julkryddor. I år är det torkat äpple, kanel, nejlika, kardemumma och fläderblommor! Tepåsen doppas under de sista minuterna i humlekoket och ger på så sätt en härlig arom till ölen. Feliz navidad! 

Det här är ett klassiskt ölrecept med fina juliga toner som passar perfekt till julen. En mörk lager, sparsamt och precis lagom kryddat med den svenska humlesorten Magnum. Julkryddorna i slutet är valfria men vill man maximera julen är de verkligen ett tips!


5 %Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad

Stil: Dark lager
Humle: Svensk Magnum (kottar)
Malt: Rostat korn och spraymalt
Färg: Mörk
Doft och smak: Med brödiga toner i botten och en arom och smak av jul
Passar till: Julbordet
För dig som gillar: Julöl och en mysig känsla överlag

Kittet innehåller:

1 st. Julölreceptsats (4 liter)
5-liters jäskärl av glas
Termometer
Hävert
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (de ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Silikonpropp
Jäsrör

(Ett ölbryggningskit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6-12 månader.)


Det Lilla Köksbryggeriet

Orginalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggningskitet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga din egen öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 20.000 nöjda kunder. Enklare och godare blir det inte. Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som Sveriges mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill ha det bekvämt. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Brygga öl, se film:Tappa öl på flaska, se film:


Obs. varje recept är unikt, se instruktionerna här

Du kan även behöva:

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!