Kilner Fermenteringsset | |
Meny
Sök produkt

Kilner Fermenteringsset 2 x 1 liter

Kilner Fermenteringsset 2 x 1 liter

449 SEK / 349 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 49 kr
Tack vare Kilners fermenteringsset puttrar det snart i varje kök runtom Sverige. Att fermentera är kul, allt blir lite nyttigare, lite godare och håller längre. Fermentera handlar om att jäsa och mjölksyra livsmedel till goda delikatesser som innehåller hälsofrämjande bakterier - tex. kimchi, pickles, surkål och hot sauce. Fermenterade "rätter" blir inte lika skarpa i smaken som när de är råa. Det blir ett djup och lite mer syra (tack vare råvarans egen mjölsyreproduktion). Kilner är pionjärerna och erbjuder kvalitativa produkter inom fermentering. 

Det här kitet är det senaste fermenteringskitet från Kilner. En utveckling av deras tidigare 3 liters Fermenteringsset. Det här kitet är perfekt för att fermentera mindre mängd och flera olika sorter grönsaker eller livsmedel samtidigt. Det innehåller två stycken 1 liters burkar samt nya fermenteringslock där en ventil sitter i locket som släpper ut gasen från jäsprocessen och samtidigt hindrar syre från att komma in i burken och riskera mögelbildning.  

Fermenteringssetet innehåller:
  • 2 X 1 liter burkar
  • Fermenteringsvikt av glas
  • Lock med backventil
  • Vanliga skruvlock för slutförvaring


Viktig info+ 

  • Diska utrustningen innan första användning
  • Häll aldrig kokande vatten rakt ned i burkarna
  • Tål att diskas i diskmaskin



Recept+


Vanlig fermentering av grönsaker
Häll i dina grönsaker i burken, fyll på med vatten, lägg vikten så att grönsakerna hamnar under vattenytan och salta med havssalt.

På med locket och låt jäsa i 4-6 veckor.

Hot Sauce / Chillisås
Perfekt att använda på hamburgare eller när du vill sätta lite hetta på maten.

Ingredienser
100 gr. valfri chili (Välj sort beroende på vilken färg och styrka du vill ha. Blanda olika sorter för mer spänning)
3 tsk havssalt
5-6 vitlöksklyftor
5 dl. varmt vatten.

Instruktioner
1. Ta bort kvisten från chilifrukterna
2. Hacka chilin i grova bitar. Lägg ned tillsammans med vitlök i Kilnerburken (rengjord och helst desinficerad).
3. Värm vattnet på plattan och blanda ut saltet i vattnet.
4. Häll vattnet över chilifrukterna i burken. Lägg dit fermenteringsvikterna så att chillifrukterna håller sig under ytan. Torka av kanten på burken.
5. Fäst locket med backventilen. Låt stå i cirka 2-3 veckor.
6. Sila ur vätskan och behåll den vid sidan av.
7. Mixa chilifrukterna till en sås. Häll i lite av vätskan du precis silade bort tills du når en konsistens du gillar. Häll tillbaka i burken och sätt på locket för slutförvaring.
8. Fermentera, skryt och njut! (Hållbar upp till ett år.)

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X