Kombucha-Kit Ekologiskt | |
🚚  NYHET! Hemleverans!
Meny
Sök produkt

Kombucha-Kit EkologisktKombucha-Kit EkologisktKombucha-Kit Ekologiskt

Kombucha-Kit Ekologiskt

599 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr


Äntligen! Ett komplett ekologiskt kombucha-kit!
 Börja brygg egen kombucha och njut av denna läskande och hälsosamma dryck. Kombucha är fermenterat te och tillreds på svart- eller grönt te som får jäsa tack vare en speciell te-svamp kallad scoby (jäst). Se själva hur enkelt det är:Likt annan lättfermenterad mat och dryck hävdar många att kombucha bidrar till bättre tarmkultur och på så sätt har hälsosamma effekter på bland annat humör, stress och vikt. Vill du ha äkta kombucha gör du bäst i att brygga din egen. Då slipper du tillsatser, mikrofiltrering och pastörisering (vilket dödar de hälsosamma bakterierna).

Det Lilla Köksbryggeriets kombucha-koncept gör det möjligt för dig utan förkunskaper att brygga egen kombucha på ett enkelt sätt. Med detta kit kan du brygga kombucha flera gånger, antingen köper du nya recept från vår site eller så spar du scobyn och brygger med egna recept. En bryggning med vårt kit ger cirka 1 liter kombucha (2 st. 50 cl bygelflaskor med patentkork).

I kitet ingår allt du behöver för att komma igång och brygga din egen kombucha:

• Anpassad jäsburk av glas
• Termometer
• Det Lilla Köksbryggeriets kombucha-recept (ekologiskt te och ekologisk Scoby)
• 2 st bygelflaskor med keramisk patentkork (50 cl). 0,1%Superenkelt
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad


Stil: Klassisk kombucha
Te: Ekologisk svart te 
Scoby: Ekologisk kombucha Scoby
Färg: Bärnsten
Doft och smak: Syrlig doft av te och äpple
Passar till: Närsomhelst 
För dig som gillar: Kombucha

(Ett kombucha-kit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6 månader. OBS! Kombucha kan nå ytterst låga alkoholnivåer ungefär 0,5%. Pga det avråder vi från att ge kombucha till barn och människor känsliga för alkohol)

Brygga egen kombucha! Se instruktioner hur du brygger kombucha!

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. Var noga med att diska ut senaste bryggningen innan du startar en ny jäsning. Kombucha scobyn kan du behålla i en separat desinficerad stängd burk. Vid bevaring av scoby, täck svampen med lite av ditt nybryggda kombucha.  

Att brygga kombucha kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga kombucha är ca. 45-60 min. Efter det ska den jäsa mellan 5 till 12 dagar. Buteljera och låt kolsyra bildas i cirka 2 dagar. Njut!


Det Lilla Köksbryggeriet

Det Lilla Köksbryggeriet startade 2010 med att sälja ölbryggningskit och recept för hemmabryggare. Med över 30.000 nöjda kunder har Det Lilla Köksbryggeriet utveklats till en av marknadens främsta aktörer. Det Lilla Köksbryggeriet säljer även produkter inom cider och kombucha.


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X