Milk stout - Receptsats (10 liter) | Det Lilla Köksbryggeriet

Snabba leveranser 1-3 dagar!

Meny
Sök produkt

REA – BÄST FÖRE PASSERAT
Milk stout - Receptsats (10 liter)

Milk stout - Receptsats (10 liter)

399 SEK / 299 SEK
✓ Snabb kundtjänst  ✓ Snabba leveranser  ✓ Hemleverans
Obs. Bäst-före-datum passerat. Påverkar inte bryggresultatet. Fortfarande bra råvara (torrvara).

Mmmmilk stout.
För dig som gillar när stout går lite mot det söta. I det här receptet har vi sötat stouten med laktos för att få fram de lite mjukare tonerna i en stout. Laktos är någonting som öljästen inte gärna äter och därför blir det kvar i det färdigbrygda ölet och bidrar till en rund härlig sötma. På senare tid har många mikrobryggerier en milk stout i sitt sortiment och nu kan du brygga din helt egna, mmmm!

Om ölet:
Stil:
 Milk stout
Alkoholhalt: 5%
Svårighetsgrad: Enkel
Humle: East Kent Golding
Malt: Flaked torrified Barley, rostat korn, spraymalt. Innehåller även laktos
Doft och smak: Mjuka rostade toner. En hint av mörk choklad och kaffe. 
Passar till: Grillat, grytor eller för sig själv

Receptsatsen innehåller:

  • Torkad malt och krossad malt
  • Humlepellets
  • Laktos
  • Jäst
  • Kapsyler

Glöm ej att komplettera med desinfektionsvätska

Instruktioner+


Varje recept är unikt och det är viktigt att följa instruktionerna noga för just ditt recept. Instruktion för just detta recept hittar du här!

Så brygger du+

Livsmedelsinformation+


Innehållsförteckning: KORNMALT, LAKTOS, humle, jäst, laktos

Förvaring: Jäst och humle förvaras bäst vid högst + 4 °C. Malt förvaras torrt och svalt.


Hållbarhet minst 3 månader. Se förpackning för bäst-före-datum.

Om Det Lilla Köksbryggeriet+


Originalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggarkittet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga ditt eget öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 40.000 nöjda kunder. Enklare, godare och roligare blir det inte! Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som sveriges bästa mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill börja brygga öl. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X