Nya Carnegie Bryggeriet, 100 W - Receptsats (20 liter) | 20-lit
🚚  NYHET! Hemleverans!
Meny
Sök produkt

Nya Carnegie Bryggeriet, 100 W - Receptsats (20 liter)

529 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr
100W IPA - En (IPA)hyllning till gamla Luma fabriken i Hammarby sjöstad. När Carnegiebryggeriet skulle brygga sin 100:ade öl blev det något de inte tidigare hade bryggt, nämligen en IPA. Namnet anspelar på platsen där ölet bryggs i de gamla kvarteren där Luma tillverkade glödlampor. 

Trots att det var första gången Nya Carnegiebryggeriet bryggde en IPA blev det snabbt en klassiker. Ölet har funnits i Systembolagets standardsortiment ett bra tag nu. 100W är en perfekt torr och ljus IPA, med tydliga toner av grapefrukt och citron. Smaken bärs upp med inslag av krusbär och blåbär.

20-liters recepten är helmaltsrecept och kräver utrustning för att brygga större volymer (20-30 l). I alla våra 20-liters receptsatser är all malt krossad för att underlätta för dig som brygger. All humle är uppvägd till exakt rätt mängd. 

Instruktioner för att brygga detta recept hittar du här.
 

6%Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad

 

Stil: India Pale Ale (IPA)
Humle: Amarillo, Centenial och Mosaic
Malt: CaraPils, pilsnermalt. 
Färg: Ljusgul
Doft och smak: Aromatisk och citrusaktig med inslag av krusbär, gula citroner, mogen grapefrukt och lite passionsfrukt och tallskog.
Passar till: Serveras vid 10-12°C till rätter av lamm- eller nötkött eller som sällskapsdryck. 
För dig som gillar: Nya Carnegiebryggeriet

 Receptsatsen innehåller:

  • Krossad malt
  • Humlepellets
  • Jäst


GLÖM EJ ATT KOMPLETTERA MED DESINFEKTIONSVÄTSKA


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X