Sotholmen Stout by Nynäshamn Ångbryggeri 4% - Ölbryggningskit (

Meny
Stout by Nynäs 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter) i gruppen Shop / 10-liter Ölbryggningskit hos Köksbryggeriet i Roslagen AB (nynas10literkit)

Stout by Nynäs 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter)

999 SEK / 949 SEK
space
Antal:


Ett av de allra första hantverksbryggerierna i Sverige är Nynäshamn Ångbryggeri. De är kända för sin otroligt jämna kvalitet och hantverk. Att välja en öl från Nynäs blir alltid rätt. Deras öl är namngivna efter bryggeriets omgivning - Skärgården. Just denna öl är en irländsk stout som vi på Det Lilla Köksbryggeriet är väldigt stolta att presentera och erbjuda våra kunder att brygga själv. Det är en spännande bryggning med puffat och rostat korn. Det här receptet visar att det behöver inte vara svårare än att ha en sorts humle och rätt sammansättning av malt för att göra en välsmakande stout. Den här stouten går åt det irländska hållet - torr och med lätt rostad karaktär. Sotholmen hittar man i Landfjärden och har fått sitt namn från fredsfursten Sote som levde där under 1000-talet.

Det Lilla Köksbryggeriets "Sotholmen Stout Nynäshamn Ångbryggeri"-kit är ett komplett hembryggningskit som innehåller allt du behöver för att brygga öl. En sats ger dig ungefär 10 liter Stout (cirka 25 stycken 33 cl. flaskor). Bryggmetoden är densamma och lika enkel som med ett vanligt köksbryggeri. Flaskningen är MYCKET ENKEL tack vare tappkran på jäskärlet och en liten genialisk flaskfyllare som gör flaskningen kladdfri och supersmidig! Du behöver alltså inte större än 5-6 liters kastrull för att brygga 10 liter öl.
Sotholmen Stout by Nynäshamn Ångbryggeri:Stil: Torr porter och stout
Alkoholhalt: Ca. 5%
Humle: East Kent Golding
Malt: Puffad korn, Rostat korn, Spraymaltt 
Doft och smak: Maltig smak med rostad ton. Toner av mörk choklad och kaffe. 
Svårighetsgrad att brygga: Enkel
Passar till: Grillat, grytor eller för sig själv som en dessert
För dig som gillar: Nynäshamn Ångbryggeri, Skebo herrgårdsporter, Guiness

Obs. varje recept är unikt, se alla instruktionerna här --->

Kittet innehåller:
1 st. Sotholmen Stout by Nynäshamn Ångbryggeri (10 liter)
10-liters jäskärl av PET med tappkran
Termometer
Flaskfyllare (transparent rör med svart nippel)
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (de ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Gummihätta
Slang (10 cm. transparent gummislang)
Pipett
Jäsrör

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är cirka 2 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull, tratt, visp, en slev och tomflaskor.

 

Andra köpte även: