St. Eriks, Citra Pale Ale - Receptsats (20 liter) | 20-liter Re
🚚  NYHET! Hemleverans!
Meny
Sök produkt

S:t Eriks Bryggeri, Citra Pale Ale - Receptsats (20 liter)

449 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr
Finns det något godare än en färsk amerikansk pale ale? S:t Eriks Citra Pale Ale är ölet för oss som gillar färska pale ales med härlig munkänsla och mjuk citrusaktig beska. Ölet är som namnet indikerar baserad på Citra-humle (i mängder och sent i koket). Originalreceptet är satt av Jessica Heidrich, tidigare bryggmästare på S:t Eriks, ett fan av humliga öl med mjuk munkänsla.

Som vanligt i våra receptsamarbeten rekommenderar vi att ni beger er till Systembolaget, köper originalet och jämför med din egenbryggda. Finns inget bättre sätt att lära sig och bli bättre som köksbryggare.

20-liters recepten är helmaltsrecept och kräver utrustning för att brygga större volymer (20-30 l). I alla våra 20-liters receptsatser är all malt krossad för att underlätta för dig som brygger. All humle är uppvägd till exakt rätt mängd. 

Instruktioner för att brygga detta recept hittar du här.
 

5%Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad

 

Stil: American Pale Ale (APA)
Alkoholhalt: Ca. 5 %
Humle: Citra och Mosaic
Malt: Pale Ale, vetemalt och naked oats. 
Färg: Ljusgul
Doft och smak: Aromatisk och citrusaktig med inslag av krusbär, gula citroner, mogen grapefrukt och lite passionsfrukt och tallskog. Havre- och vetemalten, plus att ölet är ofiltrerat, ger en juicig och mjuk karaktär med välbalanserad, härligt komplex citrusaktig beska.
Passar till: Passar utmärkt som sällskapsdryck eller till smakrik husmanskost eller veganskt. 
För dig som gillar: S:t Eriks Citra Pale Ale


Receptsatsen innehåller:

  • Krossad malt
  • Humlepellets
  • Jäst


GLÖM EJ ATT KOMPLETTERA MED DESINFEKTIONSVÄTSKA


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X