Yuzu - Ölbryggningskit 10-liter | 10-liter Ölbryggningskit - Sh
🚚  NYHET! Hemleverans!
Meny
Sök produkt

Yuzu - Ölbryggningskit 10-literYuzu - Ölbryggningskit 10-literYuzu - Ölbryggningskit 10-liter

Yuzu - Ölbryggningskit 10-liter

1049 SEK / 999 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr


Mmmmm! Yuzu!
 Kittla dina smaksinnen med ett kallt glas Yuzu-IPA. Vi har fått tag i rykande färsk (eller i alla fall pressad) Yuzujuice. Yuzu är en citrusfrukt från Japan med en smak som påminner om citron, mandarin och grapefrukt. Frukten har varit populär att krydda både Saison och IPA med på senare tid bland bryggerierna.

I receptet ingår 100% ren Yuzujuice i en behändig liten squeezepåse. Den här ska du hälla i efter 7-10 dagars jäsning rakt ned i jäskärlet och du får en härlig syrlig citrus-aktig känsla på din IPA. I övrigt har vi valt vetemalt för att få munkänslan åt det lite mer juiciga hållet och ett lite kraftigare skumm på ölet. Allt tillsammans blir det här förmodligen höstens mest kittlande öl.

Obs. varje recept är unikt, se instruktionerna här5 %Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad

Stil: India Pale Ale (IPA)
Humle: Citra
Malt: Vete
Doft och smak: Syrligt med drag åt citrus i smaken och med en härlig fruktig arom. 
Passar till: Kycklingrätter, fisk och mexikanskt. 
För dig som gillar: Fruktöl, Fruktiga IPAs


Kittet innehåller:
1 st. Yuzu 5% receptsats (10 liter)
10-liters jäskärl av PET med tappkran
Termometer
Flaskfyllare (Transparent rör med svart nippel)
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Gummihätta
Slang (3-10 cm. transparent silikonslang)
Jäsrör


(Ett ölbryggningskit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6-12 månader.)


Det Lilla Köksbryggeriet

Orginalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggningskitet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga din egen öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 20.000 nöjda kunder. Enklare och godare blir det inte. Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som Sveriges mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill ha det bekvämt. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljgår att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull, tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Tappa öl på flaska, se film:


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X