Gör din egen cider


Instruktioner för
Äppelcider
(3 liter)




Förberedelser

Följande kommer du att behöva när du brygger:

 

• Glasdamejeanne

• Must (pastöriserad äppelmust)

• Jäst

 


Viktig info


Beroende på när du har köpt ditt kit från oss ingår det olika typer av desinfektionsmedel. De olika alternativen är: 


1) Ett avlångt rör med brun vätska
2) En flaska märkt Saniclean
3) En burk märkt VWP 

Med det första alternativet blandar du 15 ml desinfektionsvätska med 5 liter vatten. Vätskan behöver inte eftersköljas och kräver cirka 1 min kontakttid för att desinficera.

Med de två senare alternativen ber vi er läsa instruktionerna på flaskan resp. burken för hur ni ska använda desinfektionsvätskorna.
 




Sätt igång!


1. Desinficera – Desinficera jäskärlet noggrant.

2. Häll i musten – Inte svårare än att öppna upp mustpaketet och häll det försiktigt rakt ned i jäskärlet.

3. Jäsning – Häll i halva paketet jäst och montera silikonpropp och jäsrör. Låt stå i 14 dagar tills cidern har jäst ut. 

4. Tappa på flaska – Följ våra flaskinstruktioner här

5. Lagring – Låt stå på flaska i minst ytterligare 14 dagar (kan med fördel lagras i upp till 2 år)

Drick, njut & skryt!


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!