Frågor & Svar
Snabba Leveranser 1-3 dagar!
Meny
Sök produkt


Frågor om beställning och ordrar

 

Hur lång leveranstid har ni?

Alla ordrar beställda innan kl. 12 försöker vi skicka samma dag. Paketet brukar då vara framme hos ombudet redan inom 1-2 dagar. Är något trasigt eller saknar du något i din leverans?

Ibland händer det som inte får hända att vi har slarvat och missat en del i paketet eller att någonting har gått sönder i transporten. Många av de artiklar vi säljer är av glas så det händer att det går sönder hur väl vi än försöker packa allt. Men det är inga problem. Skicka en bild på allt som kom med i ditt paket eller det som är trasigt och ditt ordernummer (alltså ordernummer från ditt orderkvitto inte följesedel, finns på mailen) till order@koksbryggeriet.se så löser vi ditt problemKan man beställa till annan leveransadress än hem till sig själv?

Självklart! Ibland när man betalar med Klarna så använder de uppgifter du har lämnat om dig själv vid tidigare Klarnaköp och då kan det vara lite klurigt att skriva in annan leveransadress. Om du ändå inte kommer på hur man gör, maila oss direkt vid beställning på order@koksbryggeriet.se och ange din rätta adress, mottagarnamn + ordernummer så fixar vi det. OBS! Det är superviktigt att det är den som ska hämta ut paketet hos ombudet som står som mottagare av paketet, annars lämnar inte ombuden ut paketen. Levererar ni hem till dörren?

Ja vi har både Airmee (utvalda postnummer) och Postnord Hemleverans som fraktalternativ för dig som vill få varan direkt hem till dörr. 


 
Jag vill komplettera min order, hur gör jag?

Så länge du har lagt ordern efter kl. 12 har vi inte hunnit skicka din första order och då kan du maila till order@koksbryggeriet.se och be oss samskicka ordern med det du vill komplettera med. Skriv även det ordernummer du har på din kompletteringsorder i mailet så justerar vi fraktavgiften. Jag vill returnera min order

Läs igenom våra köpvillkor, där hittar du all sån kul info! 


Vad händer om jag glömmer att hämta ut mitt paket

Ja, då går allt automatiskt tillbaka till vårt lager. Vi kommer då annullera din order och kreditera ordern minus fraktavgiften som du står för.  Har ni en vanlig butik där man kan köpa era produkter?

Nej, men däremot säljer både Cervera och Designtorget våra ölbryggningskit så hör med dem om ni har bråttom och vill köpa ett kit. Jag vill att en annan person ska hämta ut paketet hos ombudet än det namn som står som mottagare. 

Då behöver vi höra av oss till Postnord och göra ett ändringsförfarande. Postnord debiterar 200 SEK för denna ändring. Hör av dig till oss och meddela om du vill ändra mottagarnamn så kontaktar vi Postnord. Bifoga ditt personnummer i mailet så vi kan öka värdet med 200 SEK på din faktura/betalning. Frågor om bryggning

 

Vad är bäst? Jäsa färre än 14 dagar eller fler än 14 dagar?

Låt det hellre gå mer än 14 dagar. Ölet mår egentligen bara lite bättre av att stå till sig lite i jäskärlet. 
Måste man efterskölja desinfektionsvätskan?

Det beror på vilket fabrikat du har. VWP måste eftersköljas. Star San och Saniclean behövs inte eftersköljas. Star San och Saniclean är samma sak bara att Star San skummar. Enligt vissa är det en bonus och andra tycker det mest är störigt. 
 Jäser mitt öl?

Ölet jäste på bra det första dygnet men nu några dagar senare känns det som att ölet är helt dött, är detta normalt? Jo, det är helt normalt. Den jäst vi använder i de flesta av våra recept kan bete sig exakt så. Men låt ölet stå som planerat så kommer det bli gott öl av det. 
För lite kolsyra

Om det inte är någon kolsyra överhuvudtaget eller väldigt lite kan det vara så att du har placerat ölet för kallt. Jästen som bildar kolsyra behöver ca. 20 grader för att orka jobba. Ställ flaskorna i rumstemperatur och vänta 1 vecka. Fortfarande ingen kolsyra. Då är det nog helt enkelt så att du använt för lite socker i flaskorna för att bilda kolsyra. Tips till nästa gång är att ta 3-4 krm vanligt strösocker i flaskorna innan du fyller dessa med öl och kapsylerar. Min öl är grumlig

Nummer 1, grumlig öl är inte farlig. Nummer 2, så länge du skapar kolsyra genom socker och jäst (vår rekommenderade metod) kommer det alltid finnas ett tunt lager av bottensats i flaskan (fällning). Men om det fortfarande stör dig kommer här lite tips för hur du kan få klarare öl. 1) Låt ölet jäsa ytterligare 1 v. i ett nytt kärl 2) Använd protafloc i koket. 3) Var noga med att kyla ned vörten snabbt efter kok. 

 
Det står olika i instruktionerna i appen och på er site

Båda instruktioner kommer ge ett gott öl, men vi rekommenderar alltid att följa de instruktioner som finns på siten. 
Går det att brygga 10 liter i 20 liters bryggverk?

Ja, det går väldigt bra att brygga 10 liter i de bryggverk vi säljer. Däremot rekommenderar vi inte att brygga våra 10-liters recept i bryggverken då de inte bygger på krossad malt. 
Går det att brygga 4-litersrecept i 10 liters kit?

Ja, det går utmärkt. 
Luktar det?

Medan du kokar ölet luktar det väldigt mysigt ungefär som att baka bröd. Men om du undrar om det luktar medan det jäser så är svaret: Nej.Blir det starköl?

Jadå! Våra recept landar mellan 5-6% i alkoholstyrka om inget annat anges.Blir det kolsyra?

Givetvis! Du tillsätter socker eller carbonation drops vid flaskningen som med hjälp av jästen bildar kolsyra. 

Är det svårt?

Lättare än att laga punka, svårare än att köpa öl. Lika lätt som att baka bröd.
Blir det gott?

Ja! Det blir riktig öl! Vår IPAHHH! har vunnit i blindtester mot riktiga köpeöl.
Vad är ale?

Det är en överjäst öl, ofta det som hemmabryggare brygger eftersom den kan jäsa i rumstemperatur. Lageröl är lite svårare eftersom den ska jäsa i lägre temperatur och behöver därför en rätt stor kyl.
Hur lång tid tar det att brygga?

Själva bryggningen tar ungefär 2-3 timmar. Sen ska vörten jäsa i 2 veckor. Sen tappas på flaska och till sist ska den stå till sig i flaskan ytterligare 2 veckor. Klart! Alltså i runda slängar 4 veckor.
Hur mycket öl blir det?

Ungefär 4 liter som man bäst gör att fylla i ca. 11 stycken 33 cl. (bruna) ölflaskor. Brygger du med våra 10-liter-kit får du ut en hel back öl, 25-30 flaskor. Tips! Börja spara ölflaskor redan nu så har du det klart innan du får hem kittet.Hur lång hållbarhet har ölen?

Den är som bäst 3-4 veckor efter att den har blivit tappad på flaska. Eftersom humle är en färskvara så tappar ölen smak allt eftersom. Ölen kommer aldrig bli dålig men den kommer inte vara lika god efter 1 år.


Varför ska man brygga öl när man kan köpa öl?

För att det är 1) kul 2) mycket gott.


Vad behöver jag hemma för att lyckas med det här?

Helst två (fungerar även med en) 5-literskastrull, en sil, en tratt, is (kylklampar) och till sist kanske en slev. That's it!


Behöver jag någon form av jäsanläggning?

Nej, jäskärlet (som ingår i alla våra ölbryggningskit) mår bra av att stå i rumstemperatur men skyddat från direkt solljus. Garderoben fungerar bra.Kan jag börja brygga egna recept i det här kittet?

Absolut, köp lite humle, malt och börja blanda ihop dina egna recept och kör.Vad är viktigast när man brygger?

Se till att all utrustning är ren. Använd den desinfektionsvätska som du får i kittet så ska det inte vara några problem. Sen kan det vara bra att vara två när man brygger, inte nödvändigt men både roligare och enklare.

Kan jag köpa till recept om och om igen?

Självklart! Har du köpt ett av våra ölbryggningskit har du möjlighet att brygga hela livet ut. Allt du behöver göra är att gå in på vår site och köpa nya receptsatser. 
Har ni etiketter som man kan ladda ned och printa ut?

Nej, tyvärr har vi inga färdiga etiketter att ladda ned. Men däremot kan vi tipsa om ta det absolut tunnaste papper ni hittar, printa ut egna etiketter och klistra fast på flaskor med hjälpa av att stryka mjölk på baksidan av etiketten.X