Göra eget vin
Snabba Leveranser 1-3 dagar!
Meny
Sök produkt

Instruktioner
för flaskning av vin
(ca. 9 liter)
Förberedelser

Följande kommer du att behöva:

 

Desinfektionsvätska

Hävert

• Korkapparat (tex. den här) och korkar

• Mellan 13-15 vinflaskor, helst Bourgogne (75 cl.)

 


Sätt igång!
1. Sterilisering
– 
Alla flaskor måste diskas noggrant. Blanda desinfektionsmedlet enligt instruktionerna för just det desinfektionsmedlet du använder. Gör en blandning på 5 liter och fyll en hink (ca. 5 liter) med blandningen. 

ROLIGARE FLASKNING!

1. Smidigare påfyllning. I förlängningen är det enklare att använda en flaskfyllare när du för över ölet från jäskärlet till flaskorna.
Köptips: Flaskfyllare

2. Snabbare kapsylering. Med en kraftigare korkapparat går påsättningen av korkar otroligt mycket snabbare och smidigare.  
Köptips: Korkapparat

3. Boosta din hävert! Med en autosiphon (eller i folkmun, pumphävert) behöver du inte suga upp tryck med munnen.
Köptips: Pumphävert

4. Skapa din egen etikett! Beställ etiketter till dina ölflaskor och låt kreativiteten flöda!
Köptips: Etiketter
2. Sterilisering
– Börja med att stoppa ner flaskorna en efter en i hinken så att varje flaska fylls med desinfektionsmedel. Töm sedan flaskorna på desinfektionsmedel, nu är flaskorna desinficerade. OBS! Har du ett desinfektionsmedel som heter VWP måste du efterskölja allt som du desinficerat. Fortsätt sedan med resten av utrustningen – hävert, korkapparat och korkar. 

4. Tömma jäskärlet
– 
Stoppa ner den desinficerade häverten i jäskärlet. Änden med slang ska sticka ut från jäskärlet. Stoppa ner häverten försiktigt så att den inte når bottensatsen.


5. Flasktappning
– Placera jäskärlet på diskbänken och vinflaskorna på golvet. Ställ flaskorna på en ugnsplåt om du vill undvika kladd på golvet.
Montera det korta munstycket till slangen och sug igång ett tryck. Rikta slangen mot en tom flaska och låt vinet rinna ner i flaskan. Undvik bottensatsen.


6. Flasktappning
– Fyll varsamt flaskorna så att det finns tillräckligt med luft kvar i toppen av respektive flaska så att du senare får plats med kork. Använd slangklämman när du flyttar slangen till en ny flaska för att förhindra spill.


7. Korkapparaten
– Montera naturkorken i korkapparaten och följ instruktionerna till just din korkapparat för att pressa ned korken i flaskan. Det kan till en början kännas som en omöjlighet att få till det här, men har man lyckats med en så går det väldigt enkelt sen. Testa med en tom flaska om du vill vara säker på hur korkapparaten fungerar.  
Njut&skryt!

Nu har du gjort ditt eget vin. Låt flaskorna stå och lagra mörkt (temp. 17-23C) i minst 3 mån. Börja smaka av vinet efter 3 månader men vänta upp till ett år om du verkligen vill att vinet ska få rätt karaktär. Tagga ditt vin på instagram med @koksbryggeriet. Vi vill gärna se resultatet!


Få 10% rabatt som ny kund!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först med nyheter om recept, produkter och fina erbjudanden från oss på Det Lilla Köksbryggeriet! Just nu får du 10% rabatt* på ett köp som ny prenumerant hos oss på Lilla Köksbryggeriet! *Gäller för alla Det Lilla Köksbryggeriets egna produkter (kit, recept med mera)

X