DIY Kombucha kit
Snabba Leveranser 1-3 dagar!
Meny
Sök produkt

Kombucha-kit

Kombucha-kit

599 SEK

I denna produkt ingår detta:


Antal:

✓ Leverans 1-3 dagar ✓ ★★★★★ 4.8 Google Reviews


Kittet innehåller:
• Anpassad jäsburk av glas
• Termometer
• Det Lilla Köksbryggeriets kombucha-recept (ekologiskt te och kombucha startvätska)
• 2 st bygelflaskor med keramisk patentkork (50 cl). 

Om Kombucha:
Likt annan lättfermenterad mat och dryck hävdar många att kombucha bidrar till bättre tarmkultur och på så sätt har hälsosamma effekter på bland annat humör, stress och vikt. Vill du ha äkta kombucha gör du bäst i att brygga din egen. Då slipper du tillsatser, mikrofiltrering och pastörisering (vilket dödar de hälsosamma bakterierna).

Det Lilla Köksbryggeriets kombucha-koncept gör det möjligt för dig utan förkunskaper att brygga egen kombucha på ett enkelt sätt. Med detta kit kan du brygga kombucha om och om igen. En bryggning med vårt kit ger cirka 1 liter kombucha (2 st. 50 cl bygelflaskor med patentkork).

Stil: Klassisk kombucha
Te: Ekologisk svart te 
Startvätska: Kombucha startvätska
Färg: Bärnsten
Doft och smak: Syrlig doft av te och äpple
Passar till: Närsomhelst 
För dig som gillar: Kombucha och hälsa!


Så brygger du+


 

Mer om Kombucha+


(Ett kombucha-kit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6 månader. OBS! Kombucha kan nå ytterst låga alkoholnivåer ungefär 0,5%. Pga det avråder vi från att ge kombucha till barn och människor känsliga för alkohol)


Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. Var noga med att diska ut senaste bryggningen innan du startar en ny jäsning. När din kombuchavätska är klar (innan du smaksätter och kolsyrar) spara lite vätska i en desinficerad stängd burk. Låt denna vätska bli grunden för din nästa kombucha. 

Att brygga kombucha kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga kombucha är ca. 45-60 min. Efter det ska den jäsa mellan 5 till 12 dagar. Buteljera och låt kolsyra bildas i cirka 2 dagar. Njut!


Det Lilla Köksbryggeriet

Det Lilla Köksbryggeriet startade 2010 med att sälja ölbryggningskit och recept för hemmabryggare. Med över 30.000 nöjda kunder har Det Lilla Köksbryggeriet utveklats till en av marknadens främsta aktörer. Det Lilla Köksbryggeriet säljer även produkter inom cider och kombucha.

Livsmedelsinformation+


Innehållsförteckning: Scoby, te

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.


Hållbarhet minst 3 månader. Se förpackning för bäst-före-datum.Fler spännande produkter

X