Humlejuice 5.5 % - Receptsats (20 liter) | |

Meny
Humlejuice 5.5 % - Receptsats (20 liter) i gruppen Shop / 20-liter Recept hos Köksbryggeriet i Roslagen AB (20l_humlejuicreceptsats)

Humlejuice 5.5 % - Receptsats (20 liter)

449 SEK
Antal: 

Jo, det är sant - öl i form utav juice. Äntligen har vi fått ihop ett recept som blir så där krispigt och juicigt som en New England IPA ska vara. Den är fullpumpad av amerikansk humle (och lite från Nya Zeeland) med tydlig dragning åt det tropiska hållet. I den här ölen trycker vi i humle till max både i humlekok och genom torrhumling. 

Som referens till detta recept kan man (vilket verkar snudd på omöjligt) försöka beställa en Heady Topper från The Alchemist. Det var med den ölen hela den här humlejuictrenden startade. 

20-liters recepten är helmaltsrecept och kräver utrustning för att brygga större volymer (20-30 l). I alla våra 20-liters receptsatser är all malt krossad för att underlätta för dig som brygger. All humle är uppvägd till exakt rätt mängd. 

Dessutom ingår det brygginstruktioner, innehållande mäsktemperaturer, jäsinstruktioner och humleschema. Alla brygginstruktioner innehåller alltid tips från vår bryggmästare. Meningen är att varje recept ska utveckla dig och göra dig till en bättre bryggare.

Humlejuice:

Stil: New England IPA (NEIPA)
Alkoholhalt: Ca. 5,5%
Humle: Citra, Nelson Sauvian, Mosaic
Malt: Pale Ale och vetemalt
Färg: Gul
Doft och smak: Humlearomatisk, fruktig smak med svag beska, inslag av ananas, passionsfrukt, honung, apelsin och mango.
Passar som: Sällskapsdryck.
För dig som gillar: West Coast IPA (Stigberget), Orange Haze IPA (Dugges).

Receptsatsen innehåller:

  • Krossad malt
  • Humlepellets
  • Jäst
  • Enklare instruktionsblad inkl. temperaturer, tidsangivelser, tips från bryggmästaren och humleschema osv. 


GLÖM EJ ATT KOMPLETTERA MED DESINFEKTIONSVÄTSKA


Andra köpte även: