India pale ale 5.3 % - Receptsats (20 liter) | |

Meny
India pale ale 5.3 % - Receptsats (20 liter) i gruppen Shop / 20-liter Recept hos Köksbryggeriet i Roslagen AB (20l_IPAHHHreceptsats)

India pale ale 5.3 % - Receptsats (20 liter)

449 SEK

Klassikern bland välhumlade ölsorter en äkta IPA! Det Lilla Köksbryggeriets storsäljare. Ölen som har varit inkörsporten för många för att intressera sig och börja tycka om god hantverksöl. Historian går långt tillbaka ända sen britterna skulle ned till Indien och ville för guds skull inte lämna alen hemma i England. Lösningen blev India Pale Ale, en välhumlad öl med hög beska och mycket humle som samtidigt fungerade som konservering och lyckades klara sig färsk ända fram till Indien.

Det Lilla Köksbryggeriets IPA är en single hop med vår favorithumle - Citra. Lite ljusare än traditionella IPA, härligt torr och passar de flesta. 

20-liters recepten är helmaltsrecept och kräver utrustning för att brygga större volymer (20-30 l). I alla våra 20-liters receptsatser är all malt krossad för att underlätta för dig som brygger. All humle är uppvägd till exakt rätt mängd. 

Dessutom ingår det brygginstruktioner, innehållande mäsktemperaturer, jäsinstruktioner och humleschema. Till varje brygginstruktion finns det även alltid med tips från vår bryggmästare. Meningen är att varje recept ska utveckla dig och göra dig till en bättre bryggare.
 

India Pale Ale:

Stil: India Pale Ale (IPA)
Alkoholhalt: Ca. 5,3%
Humle: Citra
Malt: Pale Ale, Cara Ruby och havregryn
Färg: Ljusare bärnsten
Doft och smak: Citrusfrukt och svagt av honung.
Passar till: Kryddstark mat, tex mexikanskt. Perfekt till grytor, pulled pork och kycklingrätter.
För dig som gillar: Hoppy IPA (Electric Nurse), All the way Session IPA (Dugges).

Receptsatsen innehåller:

  • Krossad malt
  • Humlepellets
  • Jäst
  • Enklare instruktionsblad inkl. temperaturer, tidsangivelser, tips från bryggmästaren och humleschema osv. 


GLÖM EJ ATT KOMPLETTERA MED DESINFEKTIONSVÄTSKA


Andra köpte även: