Jäst, BAKTERIER, Helveticus Pitch | Jäst - Råvaror |
Meny
Sök produkt

Jäst, BAKTERIER, Helveticus Pitch

159 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 49 kr
WildBrew™ Helveticus Pitch är en ren kultur med mjölksyrabakterier, utvalda specifikt för ölbryggning av syrliga ölstilar. Ger en intensiv och skarp citrusaktig smakprofil med tydlig syra, lämplig både för traditionella och moderna syrliga öl. Helveticus Pitch ger en tydligare syrlighet än Lactobacillus plantarum.

Förutsatt att Helveticus Pitch tillsätts under optimala förhållanden går det att reproducera syrlig öl, under säkra och stabila former. Kulturen kan användas med olika metoder, exempelvis "kettle souring". För bästa resultat bör vörten vara helt ohumlad eller ha en mycket låg beska.

Lämplig för bland annat berliner weisse, gose, lambic, farmhouse ale och andra ölstilar där syra önskas bidra till karaktären.

Sour Pitch klassificeras som Lactobacillus helveticus, som är fakultativ heterofermentiv (producerar förutom mjölksyra även koldioxid och ättiksyra eller etanol).


Om jästen:
Dosering10 gram per 100 liter
Flytande / TorrTorr
Jästemperatur38 - 45 °C
TypBakterier
FörvaringsanvisningI kyl
Storlek10 g
TillverkareLallemand

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X