Jäst, BAKTERIER, Philly Sour
69 SEK
✓ Leverans 1-3 dagar ✓ ★★★★★ 4.8 Google Reviews
WildBrew Philly Sour är en jäst ur släktet Lachancea som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma förjäsning.
Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl som till exempel sur-IPA.
Den har ett något långsammare jäsförlopp jämfört med normal alejäst.
Philly Sour är STA1 negativ (ej var. diastaticus) och tenderar att bli utkonkurrerad av andra jäststammar, men bör ändå hanteras som vildjäst i bryggeriet.
Om jästen:
Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl som till exempel sur-IPA.
Den har ett något långsammare jäsförlopp jämfört med normal alejäst.
Philly Sour är STA1 negativ (ej var. diastaticus) och tenderar att bli utkonkurrerad av andra jäststammar, men bör ändå hanteras som vildjäst i bryggeriet.
Om jästen:
Alkoholtolerans | ABV 9% |
Dosering | 0,5 - 1 g per liter |
Flockning | hög |
Flytande / Torr | Torrjäst |
Temperatur | 20 - 25°C |
Typ | Bakterier |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 10 g |
Tillverkare | Lallemand |