Klassisk Ljus Lager - 10 liter receptsats
Snabba leveranser inom 1-3 dagar!
Meny
Sök produkt

Klassisk Ljus Lager - Receptsats (10 liter)Klassisk Ljus Lager - Receptsats (10 liter)

Klassisk Ljus Lager - Receptsats (10 liter)

399 SEK
Antal: 
Lägg i kundvagnen
✓ Leverans 1-3 dagar ✓ ★★★★★ 97% Google Reviews
En klassisk, ljus, stor stark - Ljuvligt! 90% (obs! ej vetenskapligt belagt) av all öl som säljs på Systembolaget är en så kallad industrilager. En kall, rätt och slätt härlig lager. Den här varianten är bryggd med vetemalt så att färgen blir så där ljus och fin samt bildar ett skönt skum på ölet. Tips! När du flaskar ha i 4 krm socker i varje flaska för att bygga lite extra kolsyra. Så ska det vara i en stor stark. 

Om ölet:

Stil: Klassisk lageröl
Alkoholhalt: 5,5%
Svårighetsgrad: Enkel
Humle: Hallertauer Mittelfruh
Malt: Vete och spraymalt
Färg: Ljusgul
Doft och smak: Svaga toner av malt och humle
Passar till: Allt när den är kall. 
För dig som gillar: En stor stark

Receptsatsen innehåller:

  • Torkad malt och ris flakes
  • Humlepellets
  • Jäst
  • Kapsyler

Glöm ej att komplettera med desinfektionsvätska

Instruktioner+


Varje recept är unikt och det är viktigt att följa instruktionerna noga för just ditt recept. Instruktion för just detta recept hittar du här!

Så brygger du+

Livsmedelsinformation+


Innehållsförteckning: KORNMALT, humle, jäst

Förvaring: Jäst och humle förvaras bäst vid högst + 4 °C. Malt förvaras torrt och svalt.


Hållbarhet minst 3 månader. Se förpackning för bäst-före-datum.

Om Det Lilla Köksbryggeriet+


Originalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggarkittet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga ditt eget öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 40.000 nöjda kunder. Enklare, godare och roligare blir det inte! Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som sveriges bästa mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill börja brygga öl. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Fler spännande produkter

X