Hot Sauce recept
Meny
Sök produkt


Hot Sauce - Recept




Ingredienser

Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:

 

• 20 st. stora chilifrukter (valfri sort)

• 1 st. rödlök

• 5 st. vitlöksklyftor

• 1-2 cm. lång färsk ingefära

• 8 dl. vatten

• 2 msk jodfritt salt (ex. havssalt)

 




Gör så här!


1. Sterilisera glasburken (t ex med kokande vatten)

2. Koka salt och vatten, låt svalna

3. Skölj chilifrukterna och dela på mitten   

4. Skölj, skala och hacka grönsakerna i lagom stora bitar 

5. Lägg chilifrukterna och grönsakerna i glasburken

6. Häll på saltlösningen 

7. Lägg på glastyngden och skruva på locket med jäspip 

8. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 veckor 

9. Sila av saltlösningen och spar den 

10. Mixa och spä med saltlösningen till önskad konsistens 

11. Häll upp på mindre flaskor med bygelkork eller squeeze bottles, smaka av, tillsätt äppelcidervinäger om du önskar  

12. Låt mogna i kylen i några veckor (gärna längre) 

13. Njut som den är eller som smaksättare i grytor! 

(Hållbarheten är cirka 1 år i kylskåp)

Lycka till!

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X