Kimchirecept
Meny
Sök produkt


Kimchi - Recept




Ingredienser

Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:

 

• 1 kg salladskål (Kinakål)

• 1 dl jodfritt salt (ex havssalt)


Kimchipasta

 

• 1 dl strimlad färsk rättika

• 1 msk finriven ingefära

• 1,5 msk pressad vitlök

• 1 dl finhackad purjolök

• 3 msk chiliflakes (Gärna koreanskt chilipulver)

• 1 msk salt

• 0,5 msk strösocker

• 0,5 msk fisksås

 




Gör så här!


1. Skölj och strimla salladskålen

2. Lägg kålen i en bunke och salta

3. Fyll på med vatten så att kålen täcks

4. Lägg på en tyngd (tallrik/kastrull) så att kålen hålls under ytan

5. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur

6. Skölj bort saltet från kålen och krama försiktigt ur vätskan

7. Provsmaka sältan - inte för salt men saltare än lagom salt!

8. Blanda ingredienserna till kimchipastan

9. Blanda kimchipastan grundligt med kålen och lägg i glasburken

10. Skruva på locket med jäspip

11. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur

12. Byt till metallocket och låt stå 7-10 dagar i kylskåp


(Hållbarheten är cirka 2 månader i kylskåp)

Lycka till!

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X