Picklesrecept
Snabba Leveranser 1-3 dagar!
Meny
Sök produkt


Pickles - Recept




Ingredienser

Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:

 

• Smågurkor/Västeråsgurkan (så många som burken rymmer)

• Ett knippe dillkvistar

• 3 skalade vitlöksklyftor

• 2 msk jodfritt salt (ex havssalt)

• 8 dl vatten

 




Gör så här!



1. Koka salt och vatten, låt svalna

2. Rengör gurkorna och stick små hål i dem

3. Mosa vitlöksklyftorna lätt med en kockkniv

4. Sterilisera jäsburken (t ex med kokande vatten)

5. Varva gurkor, dillkvistar och vitlök i glasburken

6. Fyll på med det rumstempererade saltvattnet

7. Lägg på glastyngden och skruva på locket med jäspip

8. Låt stå i rumstemperatur i 2 dagar

9. Byt till metallocket och låt stå 2 veckor i kylskåp

10. Efter 2 veckor har vätskan i burken blivit dimmig och gurkan är redo att ätas upp!


(Hållbarheten är cirka 1-2 år oöppnad i kylskåp)

Lycka till!

Få 10% rabatt som ny kund!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först med nyheter om recept, produkter och fina erbjudanden från oss på Det Lilla Köksbryggeriet! Just nu får du 10% rabatt* på ett köp som ny prenumerant hos oss på Lilla Köksbryggeriet! *Gäller för alla Det Lilla Köksbryggeriets egna produkter (kit, recept med mera)

X