Pickles - Recept

Ingredienser
Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:
• Smågurkor/Västeråsgurkan (så många som burken rymmer)
• Ett knippe dillkvistar
• 3 skalade vitlöksklyftor
• 2 msk jodfritt salt (ex havssalt)
• 8 dl vatten

Gör så här!
1. Koka salt och vatten, låt svalna
2. Rengör gurkorna och stick små hål i dem
3. Mosa vitlöksklyftorna lätt med en kockkniv
4. Sterilisera jäsburken (t ex med kokande vatten)
5. Varva gurkor, dillkvistar och vitlök i glasburken
6. Fyll på med det rumstempererade saltvattnet
7. Lägg på glastyngden och skruva på locket med jäspip
8. Låt stå i rumstemperatur i 2 dagar
9. Byt till metallocket och låt stå 2 veckor i kylskåp
10. Efter 2 veckor har vätskan i burken blivit dimmig och gurkan är redo att ätas upp!
(Hållbarheten är cirka 1-2 år oöppnad i kylskåp)