Picklesrecept
Meny
Sök produkt


Pickles - Recept




Ingredienser

Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:

 

• Smågurkor/Västeråsgurkan (så många som burken rymmer)

• Ett knippe dillkvistar

• 3 skalade vitlöksklyftor

• 2 msk jodfritt salt (ex havssalt)

• 8 dl vatten

 




Gör så här!



1. Koka salt och vatten, låt svalna

2. Rengör gurkorna och stick små hål i dem

3. Mosa vitlöksklyftorna lätt med en kockkniv

4. Sterilisera jäsburken (t ex med kokande vatten)

5. Varva gurkor, dillkvistar och vitlök i glasburken

6. Fyll på med det rumstempererade saltvattnet

7. Lägg på glastyngden och skruva på locket med jäspip

8. Låt stå i rumstemperatur i 2 dagar

9. Byt till metallocket och låt stå 2 veckor i kylskåp

10. Efter 2 veckor har vätskan i burken blivit dimmig och gurkan är redo att ätas upp!


(Hållbarheten är cirka 1-2 år oöppnad i kylskåp)

Lycka till!

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X