Sauerkraut - Recept
Ingredienser
Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:
• 1/2 finstrimlat vitkålshuvud
• 2 msk jodfritt salt (ex havssalt)
• 8 dl vatten
Gör så här!
1. Sterilisera glasburken (t ex med hett vatten, obs! Kokande vatten kan göra så att burken spricker)2. Koka salt och vatten, låt svalna
3. Strimla 1/2 vitkålshuvud och skölj kålen
4. Massera kålen grundligt så vätska börjar komma ut
5. Lägg kålen i glasburken och packa väl
6. Lägg glastyngden över kålet
7. Fyll på med saltlösningen så det täcker även glastyngden
8. Skruva på locket med jäspip
9. Låt stå (helst mörkt) i rumstemperatur 3-4 veckor
10. Smaka av tills du är nöjd med smaken
11. Skruva på metallocket och förvara sedan surkålen i kylen
(Hållbarheten är cirka 6 månader i kylskåp)