Sauerkrautrecept
Meny
Sök produkt


Sauerkraut - Recept




Ingredienser

Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:

 

• 1/2 finstrimlat vitkålshuvud

• 2 msk jodfritt salt (ex havssalt)

• 8 dl vatten

 




Gör så här!


1. Sterilisera glasburken (t ex med kokande vatten)

2. Koka salt och vatten, låt svalna

3. Strimla 1/2 vitkålshuvud och skölj kålen

4. Massera kålen grundligt så vätska börjar komma ut

5. Lägg kålen i glasburken och packa väl

6. Lägg glastyngden över kålet

7. Fyll på med saltlösningen så det täcker även glastyngden

8. Skruva på locket med jäspip

9. Låt stå (helst mörkt) i rumstemperatur 3-4 veckor

10. Smaka av tills du är nöjd med smaken

11. Skruva på metallocket och förvara sedan surkålen i kylen


(Hållbarheten är cirka 6 månader i kylskåp)

Lycka till!

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X