Saftkokare, 8 liter
Snabba Leveranser 1-3 dagar!
Meny
Sök produkt

Saftkokare, 8 literSaftkokare, 8 literSaftkokare, 8 liter

Saftkokare, 8 liter

629 SEK

I denna produkt ingår detta:

   
  ✓ Leverans 1-3 dagar ✓ ★★★★★ 4.8 Google Reviews
  Koka saft! Har du bär eller frukt som du vill göra saft på är det här klassiska kokkärlet ett måste. Det går också väldigt bra att avända för att pastörisera din must innan du gör cider. 

  Saftkokare i rostfritt stål med slangar i silikon, metallklämma och glaslock med ånghål. Kan användas på alla varma hällar inkl. induktion. Tål maskindisk.

  En klassisk saftmaja med tre delar. Längst ned fyller man med vatten som sen får koka och ånga upp till den översta delen där man placeras frukt, bär eller vad som ska saftas (om man vill varvat med socker). När frukten eller bären värms tillräckligt spricker de och rinner ned till mellersta delen där sedan saften rinner ut genom silikonslangen. 
  Så här gör du+


  1. Fyll översta delen med det som ska saftas varvat med socker om du föredrar det. (klassisk saftrecept brukar ange 400 gr. socker per kg bär)
  2. Häll vatten i nedersta delen och sätt plattan på max. När det väl börjar koka sänker du värmen en aning. Ångan tar sig upp och börjar safta frukten. Tappa ut en del av saften och häll tillbaka den i den översta delen på frukten. 
  3. Koka färdigt saften. Ca. 1h för bär och 1,5h för frukt. 
  4. För att öka hållbarheten se till att fylla saften i bakteriefria flaskor och "konservera" flaskorna genom att stoppa de fyllda med saft i korgen i Saftkokaren. 

  Mått+


  Ø 26 x H 34 cm


  Fler spännande produkter

  X