Ciderkit - volym 3 liter | Cider - Shop |
🚚  NYHET! Hemleverans!
Meny
Sök produkt

Ciderkit - volym 3-5 literCiderkit - volym 3-5 liter

Ciderkit - volym 3-5 liter

699 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr


Gör dig egen cider!
 Sugen på att göra en egen cider? Det här kittet innehåller all utrustning du behöver för att göra egen supergod cider. Efter 14 dagar har du en fin cider redo att drickas på cirka 4-5% och med ytterligare 4-5 veckors lagring blir den ännu godare!

Kittet innehåller:
Torrjäst (ciderjäst)
5-liters jäskärl av glas
Hävert
Kapsyleringsapparat
Kapsyler 
Desinfektionsvätska
Silikonpropp
Jäsrör

Att göra cider är ännu enklare än att göra öl, se själva:1. Desinficera – Desinficera jäskärlet noggrant.

2. Häll i musten – Inte svårare än att öppna upp mustpaketet och häll det försiktigt rakt ned i jäskärlet. OBS! Must ingår inte i Det Lilla Köksbryggeriets cider kit. Du hittar must här

3. Jäsning – Häll i halva paketet jäst och montera silikonpropp och jäsrör. Låt stå i 14 dagar tills cidern har jäst ut. 

4. Tappa på flaska – Följ våra flaskinstruktioner här

5. Lagring – Låt stå på flaska i minst ytterligare 14 dagar (kan med fördel lagras i upp till 2 år)

Drick, njut & skryt!


Kittet innehåller jäskärl i vilken du jäser fruktmusten så det produceras alkohol. Jäskärlet försluts med silikonpropp och jäsrör vilket medföljer i kitet. När cidern har jäst klart är det dags att hälla över det på flaskor. I förpackningen hittar du en hävert vilken underlättar för dig att transportera cider till flaskan. Flaskorna kapsyleras sedan smidigt med vår kapsylerare och kapsylerna som ingår i ciderkitet. 

Allt du behöver komplettera med är fruktmust. Välj om du vill göra äppel- eller kanske päroncider. Must hittar du i helt vanliga livsmedelsaffärer, köp gärna Bag-in-Box 3L eller 5L. Alternativt kan du självklart använda must från dina egna äpplen. Blanda olika sorter för att skapa en lite mer komplex smak i din cider.

Cidern som du brygger i våra kit blir en äkta cider – torr fruktcider gjort på naturlig frukt. 

Det Lilla Köksbryggeriet

Orginalet sedan 2010. Det Lilla Köksbryggeriet säljer och utvecklar utrustning för cider- och öltillverkning. Det Lilla Köksbryggeriet har fler än 20.000 nöjda kunder. Recepten från Det Lilla Köksbryggeriet innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som Sveriges mikrobryggerier eller musttillverkare. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X