Veteöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter) | 4-liter Ölbryggningskit
🚚  NYHET! Hemleverans!
Meny
Sök produkt

***VETE! Veteöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)***VETE! Veteöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)***VETE! Veteöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)

***VETE! Veteöl 5% - Ölbryggningskit (4 Liter)

799 SEK / 769 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 79 kr


Detta är ett klassisk veteölsrecept med vetemalt som bas och kryddat med den tyska humlesorten Hallertau.
 Det är jästen och malten som har fått huvudrollen i det här receptet och på så sätt bidrar mest till smak och arom samtidigt som humlen stöttar med beska. Ett perfekt recept för dig som vill dricka egenbrygd veteöl utan några konstigheter. Resultatet blir en svalkande öl som passar perfekt till våren och sommaren när man vill ha en aning lättare öl att avnjuta.

Obs. varje recept är unikt, se instruktionerna här5%Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad


Stil: Veteöl 
Humle: Hallertau
Malt: Vetemalt
Färg: Ljus
Doft och smak: Citrusfrukt och svagt av honung.
Passar till: Kryddstark mat, tex mexikanskt. Perfekt till grytor, pulled pork och kycklingrätter.
För dig som gillar: Franziskaner, Hoegaarden eller Paulaner


Kittet innehåller:
1 st. ***VETE! Veteöl 5% 4L receptsats
5-liters jäskärl av glas
Termometer
Hävert
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (ligger i receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Silikonpropp
Jäsrör


(Ett ölbryggningskit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6-12 månader.)


Det Lilla Köksbryggeriet

Orginalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggningskitet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga din egen öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 20.000 nöjda kunder. Enklare och godare blir det inte. Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som Sveriges mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill ha det bekvämt. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Tappa öl på flaska, se film:


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X