Avenyn Aleish by Dugges 5% - Ölbryggningskit (10 Liter) | 10-li

Meny
Avenyn Ale-ish by Dugges 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter) i gruppen Shop / 10-liter Ölbryggningskit hos Köksbryggeriet i Roslagen AB (dugges10literkit)

Avenyn Ale-ish by Dugges 4-5% - Ölbryggningskit (10 Liter)

999 SEK / 949 SEK
space
Antal:


Göteborg är kanske Sveriges just nu mest spännande plats för hantverksöl. Vi på Det Lilla Köksbryggeriet har gjort ett samarbete med de som under längst tid har burit fanan och drivit fram kvalitet - Dugges Ale och Porterbryggeri. Bryggeriet startades av Mikael Dugge Engström i Mölndal 2005. Dugges är kända för sina välbalanserade öl men samtidigt för sin experimentlusta. Gå in och läs mer här. Det här receptet är gjort utifrån deras suveräna American Pale Ale - Avenyn Ale, en perfekt öl för dig som letar efter den ultimata APA:n. Den här har en trevlig beska med en fräsch citrusarom. Humlad med klassiskt amerikanska humlesorter som cascade och chinook.

Det Lilla Köksbryggeriets "Avenyn Aleish by Dugges"-kit är ett komplett hembryggningskit som innehåller allt du behöver för att brygga öl. En sats ger dig ungefär 10 liter APA (cirka 25 stycken 33 cl. flaskor). Bryggmetoden är densamma och lika enkel som med ett vanligt köksbryggeri. Flaskningen är MYCKET ENKEL tack vare tappkran på jäskärlet och en liten genialisk flaskfyllare som gör flaskningen kladdfri och supersmidig! Du behöver alltså inte större än 5-6 liters kastrull för att brygga 10 liter öl.
Avenyn Aleish by Dugges:Stil:
 APA
Alkoholhalt: Ca. 5%
Humle: Fråga Dugges
Malt: Cara Malt, Spraymalt
Doft och smak: Citrusarom med svag beska
Svårighetsgrad att brygga: Väldigt lätt
För dig som gillar: Dugges, Poppels, S:t Eriks APA


Obs. varje recept är unikt, se alla instruktionerna här --->

Kittet innehåller:
1 st. Avenyn Aleish by Dugges receptsats (10 liter)
10-liters jäskärl av PET med tappkran
Termometer
Flaskfyllare (transparent rör med svart nippel)
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (de ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Gummihätta
Slang (10 cm. transparent gummislang)
Pipett
Jäsrör

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är cirka 2 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull, tratt, visp, en slev och tomflaskor.

 

Andra köpte även: