Avenyn Aleish by Dugges 5% - Ölbryggningskit (10 Liter) | 10-li
Beställ senast 12:00 torsdag 20/12 för leverans innan julafton!

Avenyn Ale-ish by Dugges - Ölbryggningskit (10 Liter)

1049 SEK / 999 SEK
  • • Beställ senast 20/12 kl 12.00 för leverans innan julafton! 
Ett samarbetsrecept mellan Dugges x Det Lilla Köksbryggeriet. Göteborg är kanske Sveriges just nu mest spännande plats för hantverksöl. Vi på Det Lilla Köksbryggeriet har gjort ett samarbete med de som under längst tid har burit fanan och drivit fram kvalitet - Dugges Ale- & Porterbryggeri. Dugges är kända för sina välbalanserade öl men samtidigt för sin experimentlusta. Det här receptet är gjort utifrån deras suveräna American Pale Ale - Avenyn Ale, en perfekt öl för dig som letar efter den ultimata APA:n. Den här har en trevlig beska med en fräsch citrusarom. Humlad med klassiskt amerikanska humlesorter som cascade och chinook.

5%Enkel
FärgAlkoholhaltSvårighetsgrad

Stil:
 APA
Humle: Fråga Dugges
Malt: Cara Malt, Spraymalt
Doft och smak: Citrusarom med trevlig beska
Passar till: Bra matöl, hög drinkabilitet och passar därför bra vilken dag i veckan som helst till middagen
För dig som gillar: Dugges, S:t Eriks APA, Poppels Amercian Pale Ale

Kittet innehåller:
1 st. Avenyn Ale-ish by Dugges 4-5% Receptsats (10 liter)
10-liters jäskärl av PET med tappkran
Termometer
Flaskfyllare (transparent rör med svart nippel)
Kapsyleringsapparat
Kapsyler (ligger i den bruna receptpåsen)
Desinfektionsvätska
Gummihätta
Pipett
Slang (3-10 cm. transparent silikonslang)
Jäsrör

(Ett ölbryggningskit har inget bäst-före-datum. Däremot har medföljande recept bäst-före-datum. I regel håller recepten i 6-12 månader.)


Det Lilla Köksbryggeriet

Orginalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggningskitet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga din egen öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 20.000 nöjda kunder. Enklare och godare blir det inte. Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som Sveriges mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill ha det bekvämt. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Brygga öl, se film:Tappa öl på flaska, se film:


Obs. varje recept är unikt, se instruktionerna här

Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!