Lager - Jäst - Råvaror

TILL BLACK WEEK 2022!

Meny
Sök produkt

Lagerjäst

Pilsner, lager och en drös andra skarpa öl ska bryggas med lagerjäst. Det vanliga är att man jäser dessa sorter i kontrollerade temperaturer ofta någonstans mellan 9-15 grader. Jästen skapar lite mer skärpa i ölet, mindre fruktighet än alejäst.

Det Lilla Köksbryggeriet erbjuder jäst från de allra största och mest kvalitativa tillverkararna i världen - Mangrove, Fermentis och Lallemand. Jästen gör ölet, bryggaren gör vörten heter det. Välj rätt jästsort till den stil du vill brygga och glöm inte att kolla jästemperaturen.

All vår jäst är förvarad i kylutrymme, det tipset vill vi även ge till er. Så fort ni har fått hem jästen, lägg den i kylen så håller den bättre. Följ alltid instruktionerna på jästpaketet när det gäller dosering och förkultivering. Vill du boosta din jäsprocess så hittar du övrig utrustning för jäsning av öl här.

Kolla in våra olika typer av jäst - Ale, Lager, Belgisk, Vete, Bakterier och Cider

Läs mer

Stäng

X