Skogsvin (9 liter) - Receptet Blåbär
Snabba Leveranser 1-3 dagar!
Meny
Sök produkt

Skogsvin (9 liter) - Receptet Blåbär

Skogsvin (9 liter) - Receptet Blåbär

499 SEK

I denna produkt ingår detta:

   
  Lägg i kundvagnen
  ✓ Leverans 1-3 dagar ✓ ★★★★★ 4.8 Google Reviews
  Skogsvin på svenska blåbär! Vi har knäckt koden! Äntligen kan vi erbjuda ett värdigt sätt att brygga sitt eget vin hemma i köket. Med kallpressade blåbär från jämtländska skogarna kan du nu brygga ditt eget Skogsvin! Vi har under de två senaste åren experimenterat fram recept på skogsvin på blåbär. Resultatet är ljuvligt. Tydliga toner av blåbär, med en lagom syranivå och härlig eftersmak. Du kommer inte bli besviken.

  Receptet är baserat på 100% färskpressade och pastöriserade blåbär från Jämtland. Totalt är det 1150 st. blåbär i varje recept. Receptet ger 9 liter skogsvin, ungefär 12 vinflaskor.

  Vinet ska jäsas i mellan 2-4 veckor för att sen sättas på flaska. Lagra sedan vinet på flaska svalt och mörkt i minst 3 månader. Låt vinet stå ännu längre för att få ännu rundare och mjukare smak. Vi har låtit vinet stå upp till ett år på flaska och det blir då riktigt fint att avnjuta. Inte helt olik karaktären från ett naturvin.  För att brygga vinet behöver du följande utrustning: jäskärl (minst 10 liter), hävert, jäsrör, gummihätta/silikonpropp, termometer, våg, strösocker och en hydrometer för att kontrollera jäsningen.

  TIPS! Köp ett 10-liters ölbryggarkit så har du den utrustning du behöver. Det enda du behöver byta ut då är kapsyleraren. 

  Komplettera gärna med: Vinflaskor (15-pack), Naturkorkar (15-pack), Korkmaskin 

  Om vinet:

  Stil: Skogsvin på blåbär
  Alkoholhalt: Mellan ca. 8-11%
  Svårighetsgrad: Enkel
  Bär: Blåbär
  Färg: Ljusrött
  Doft och smak: Lik naturvin i sin karaktär. Arom av blåbär och inslag av viol och fikon. En lagom syranivå och behaglig eftersmak.
  För dig som gillar: Naturviner.

  Receptsatsen innehåller:

  • 400 ml. 100% blåbär raw juice
  • Jäst
  • Jästnäring
  • Jäststopp
  • Vinsyra

  Glöm ej att komplettera med desinfektionsvätska

  Instruktioner+


  Varje recept är unikt och det är viktigt att följa instruktionerna noga för just ditt recept. Instruktion för just detta recept hittar du här!

  Livsmedelsinformation+


  Innehållsförteckning: Blåbär, jäst, kaliumdisulfit, kaliumsorbat, jästnäring, vinsyra

  Förvaring: Förvara alla ingredienser bäst vid högst + 4 °C. 


  Hållbarhet minst 12 månader. Se förpackning för bäst-före-datum.

  Om Det Lilla Köksbryggeriet+


  Originalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggarkittet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga ditt eget öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 40.000 nöjda kunder. Enklare, godare och roligare blir det inte! Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som sveriges bästa mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill börja brygga öl. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

  Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

  Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


  Fler spännande produkter

  X