Skogsvin (10 liter) - Receptet Blåbär I Det Lilla Köksbryggeriet

TILL BLACK WEEK 2022!

Meny
Sök produkt

BLACK WEEK
Skogsvin (9 liter) - Receptet Blåbär

Skogsvin (9 liter) - Receptet Blåbär

499 SEK / 449 SEK
Antal: 
Kampanjstart:
2022-11-21, 00:00
Kampanjstopp:
2022-11-29, 00:00

✓ Snabb kundtjänst  ✓ Snabba leveranser  ✓ Hemleverans
Skogsvin på svenska blåbär! Vi har knäckt koden! Äntligen kan vi erbjuda ett värdigt sätt att brygga sitt eget vin hemma i köket. Med kallpressade blåbär från jämtländska skogarna kan du nu brygga ditt eget Skogsvin! Vi har under de två senaste åren experimenterat fram recept på skogsvin baserat på blåbär. Resultatet är ljuvligt. Tydliga toner av blåbär, med en lagom syranivå och härlig eftersmak. Du kommer inte bli besviken.

Receptet är baserat på 100% färskpressade och pastöriserade blåbär från Jämtland. Totalt är det 1150 st. blåbär i varje recept. Receptet ger 9 liter skogsvin.

Vinet ska jäsas i mellan 2-4 veckor för att sen sättas på flaska. Lagra sedan vinet på flaska svalt och mörkt i minst 3 månader. Låt vinet stå ännu längre för att få ännu rundare och mjukare smak. Vi har låtit vinet stå upp till ett år på flaska och det blir då riktigt fint att avnjuta. Inte helt olik karaktären från ett naturvin.

För att brygga vinet behöver du följande utrustning: jäskärl (minst 10 liter), hävert, jäsrör, gummihätta/silikonpropp, termometer, våg, strösocker och en hydrometer för att kontrollera jäsningen.

TIPS! Köp ett 10-liters ölbryggarkit så har du den utrustning du behöver. Det enda du behöver byta ut då är kapsyleraren. 

Komplettera gärna med: Vinflaskor (15-pack), Naturkorkar (15-pack), Korkmaskin 

Om vinet:

Stil: Skogsvin baserat på blåbär
Alkoholhalt: Mellan ca. 8-10%
Svårighetsgrad: Enkel
Bär: Blåbär
Färg: Ljusrött
Doft och smak: Ett torrt vin baserat på blåbär med en tydlig vinsmak och subtila toner av blåbär. Lik naturvin i sin karaktär. Arom av skogsbär och inslag av viol och fikon. En lagom syranivå och behaglig eftersmak.
För dig som gillar: Röda naturviner.

Receptsatsen innehåller:

  • 400 ml. 100% blåbär raw juice
  • Jäst
  • Jästnäring
  • Jäststopp
  • Vinsyra

Glöm ej att komplettera med desinfektionsvätska

Instruktioner+


Varje recept är unikt och det är viktigt att följa instruktionerna noga för just ditt recept. Instruktion för just detta recept hittar du här!

Livsmedelsinformation+


Innehållsförteckning: Blåbär, jäst, kaliumdisulfit, kaliumsorbat, jästnäring, vinsyra

Förvaring: Förvara alla ingredienser bäst vid högst + 4 °C. 


Hållbarhet minst 12 månader. Se förpackning för bäst-före-datum.

Om Det Lilla Köksbryggeriet+


Originalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggarkittet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga ditt eget öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 40.000 nöjda kunder. Enklare, godare och roligare blir det inte! Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som sveriges bästa mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill börja brygga öl. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Fler spännande produkter

BLACK WEEK
Alkoholmätare (jäsmätare/hydrometer)
119 SEK
149 SEK
NYHET!
Korkapparat
299 SEK
NYHET!
Naturkorkar 15-pack
50 SEK
NYHET!
Vinflaskor 15-pack
299 SEK
X