Julöl 2020, Ett ljus i mörkret 5% - Receptsats (4 liter) | 4-li
Meny
Sök produkt

Julöl 2020, Ett ljus i mörkret 5% - Receptsats (4 liter)

Julöl 2020, Ett ljus i mörkret 5% - Receptsats (4 liter)

269 SEK
✓ Fria returer  ✓ Leverans 1-3 dagar  ✓ Frakt från 49 kr
Julöl 2020 - Ett ljus i mörkret! Inklusive flasketiketter! Till jul önskar vi oss ett öl som garanterat levererar till allt och alla, inte krånglar med udda smaker och exkluderar folk runt bordet. Ett öl som matchar skinkan, sillen och snapsen. Ta da! Låt oss presentera en mörk lager.

Till det här julölet hämtar vi inspriation från en klassiker, det tyska ölet. En av de vanligaste humlesorterna i riktigt bra tysk öl är Hersbrucker. En sort som ger en mysig och balanserad arom med lite blommiga och fruktiga toner. För att anpassa det ännu mer till julen har vi valt att blanda i rostat korn till maltnotan, vilket ger en aning rostad ton och mörk färg till ölet. 

Passa på att brygga nu under de lite mörkare dagarna på året och låt ölet sätta sig för att bli helt perfekt lagom till julborden. 

Om ölet:

Stil: Mörk lager 
Alkoholhalt: 5%
Svårighetsgrad: Enkel
Humle: Hersbrucker
Malt: Rostat korn
Färg: Mörk
Doft och smak: Typisk skarp lager-karaktär med en svag nyans av fruktighet och rostade toner. 
Passar till: Julen 2020
För dig som gillar: Klassiska öl som passar bra som matöl.

Receptsatsen innehåller:

  • Torkad malt och krossad malt
  • Humlepellets
  • Jäst
  • Kapsyler

Glöm ej att komplettera med desinfektionsvätska

Instruktioner+


Varje recept är unikt och det är viktigt att följa instruktionerna noga för just ditt recept. Instruktion för just detta recept hittar du här!

Så brygger du+

Om Det Lilla Köksbryggeriet+


Originalet sedan 2010. Det perfekta ölbryggarkittet för nybörjare. Komplett med all utrustning och ingredienser du behöver för att brygga ditt eget öl. Ölbryggningskit från Det Lilla Köksbryggeriet har köpts av fler än 40.000 nöjda kunder. Enklare, godare och roligare blir det inte! Med hjälp av filmklipp och pedagogiska bildinstruktioner garanterar vi gott öl redan på första försöket. Alla recept är utvecklade av Det Lilla Köksbryggeriets bryggmästare. Recepten innehåller inga konstiga tillsatser utan bara naturliga råvaror från exakt samma leverantörer som sveriges bästa mikrobryggerier. Råvarorna förpackas maskinellt i syretäta påsar för att förlänga kvalitet och livslängd. Våra 4-liters ölbryggningskit ger dig cirka 12 flaskor (33 cl). En perfekt volym för dig som vill börja brygga öl. Inte för mycket öl som står och dammar i en källare och jäskärlet tar ytterst lite plats när det inte används och är fin nog att stå framme som dekoration. 

Kittad för livet! Bryggutrustningen som medföljer går att användas om och om igen. När du vill brygga mer är det bara att välja ett nytt recept från vårt sortiment.

Ölbryggningen kräver inga stora ytor utan är anpassad för vanliga kök. Total tid för att brygga öl är 2-3 timmar och sen ska ölen jäsa i 4 veckor. Bra att ha hemma är en 5-liters kastrull (eller större), tratt, visp, en slev och tomflaskor.


Missa inget

Anmäl dig till Det Lilla Nyhetsbrevet och var först med nyheter om limiterade recept och bra deals från oss på Det Lilla Köksbryggeriet!

X